ç à Þ.net/news

E3 BINCK BANK CLASSIC Vrijdagmorgen iets na 10u komt de Lotto...

Jens Keukeleire, le texte de sa publication du 01-04-2019 22:58:44 :
E3 BINCK BANK CLASSIC
Vrijdagmorgen iets na 10u komt de Lotto Soudal bus de Heerbaan in Harelbeke binnenrijden.
Zoals altijd staat Sport Vlaanderen al als eerste in de straat geparkeerd. De bus van Lotto Soudal zet er zich naast en blinkt in het prille maar o zo mooie lentezonnetje.
De renners komen even later in de auto's aan. En hoeraaaaaa, ook onze Jens blinkt even fel als zijn bus. Hij is goed hersteld van zijn val in de 3 daagse Brugge - De Panne. Al was dat wel effen schrikken ... Daarmee is dan ook bewezen dat Jens, naast een koppel sterke koersbenen ook een harde kop heeft, eentje die hij niet rap laat hangen. En dus start Jens dan toch in de E3 Binck Bank Classic. Of zoals iemand mij influisterde : Geen E3 Bank Classic zonder Binck Jens.

Hogerlucht is onze eerste stopplaats. Ok, we konden er wel nog eentje tussen geplooid hebben na de start, maar het zonnige picknick bankje op Hogerlucht won het van de hectiek. We praten er met locals over stappentellers, over parcours en over Mathieu Van Der Poel. Koerswagens komen onze strook opgereden, ze willen er bidonnen aangeven. Hogerlucht is een nieuwe strook in de E3. Ze start beneden in Ronse (in Lagerlucht zeg maar...) niet ver van de oude Kruisberg, en eindigt boven op een zucht (;-)) van de Hotond en de Kanarieberg. Nooit geweten dat je op het parcours van de E3 op hoogtestage kon. Een kopgroep van 8 komt voorbij. Niet veel later een breed over de weg gesmeerd peloton. De zoektocht naar Jens is begonnen. Zoek je mee ? (zie foto)
Van zodra de groene vlag voorbij komt wordt parcours terug openbare weg en wordt een koers in de koers gestart. Spurten naar de volgende stopplaats. Maar wij doen het iets rustiger, wij hebben zelfs een drankstop/plaspauze ingebouwd. Je kan niet naar de Boigneberg gaan zonder iets te gaan drinken in het oeroude koerscafé In den Groenen Boom in Maarkedal. Aan de toog zit een oude bekende ... de voormalige cafébaas van de Witte Hoeve in Mater, nog zo'n gekende koersstopplaats. De frisse Ename smaakt, veel tijd om bij te praten is er echter niet, de renners zijn een kwartiertje later dan het schema maar zijn wel op komst. We posteren ons in de bocht tussen Boigne en Kapelle en zien ze één voor één voorbij komen. Prachtig stopplaatsje daar, maar vertel het vooral niet verder ...
Ik roep mij de ziel uit het lijf en zie dat Jens goed zit. Nu in rechte lijn naar de aankomst. Tenminste, wij doen dat, de renners hebben nog wel wat lekkers op het menu staan. Waaronder als laatste de Tiegemberg, waarvan we ondertussen hebben geleerd dat de Fransen dit Le champignon noemen.
Daar gaat Greg in een zoveelste versnelling, en gaat er voor een aantal renners het licht uit, waaronder onze Jens. Toch knap wat hij alweer voor elkaar kreeg, en dat na die akelige val van 2 dagen ervoor. Het verdere koersverloop is alom gekend. Stybar is de slimste renner van de dag en krijgt 2 podiummissen om hem te kussen. De nummers 2 en 3 zijn Wout (amai !) en Greg, die krijgen elk 1 podiummiss, al heet dat tegenwoordig Master Of Ceremony.
Wij zien renners aankomen die in tegenstelling tot ons, weinig kleur hebben bijgekregen. E3 is en blijft toch een lastige koers, met die opeenvolging van monumentale hellingen en kasseistroken.
29 maart zou in de geschiedenisboeken komen als dé dag waarop we de Britten vaarwel zeggen, maar het werd een zonnige topdag met koers van een niveau waar de Brexit onderhandelaars nog een puntje aan kunnen zuigen. Op naar zondag voor Gent-Wevelgem.

Traduire cette publication :

La publication complète :

Une publication de Jens Keukeleire

JensKeukeleireFanpaginaOfficiële fanpagina van profwielrenner Jens Keukeleire

Ces publications précédentes

Message de Jens Keukeleire du 01-04-2019Le 01-04-2019 :
Gent-Wevelgem 2019
En voir plus

Message de Jens Keukeleire du 31-03-2019Le 31-03-2019 :
With @gentwevelgemofficial we have another classic finsihed. Super happy to see the family at the races, they are the ones that motivate me the most. @dwarsdoorvlaanderenofficial @rondevanvlaanderenofficial and @parisroubaixcourse up...
En voir plus

Message de Jens Keukeleire du 30-03-2019Le 30-03-2019 :
E3 Prijs Harelbeke 2019
En voir plus

Message de Jens Keukeleire du 30-03-2019Le 30-03-2019 :
Gent-Wevelgem 2019 LOTTO SOUDAL
PL/DS FRISON Herman
21 BENOOT...
En voir plus

Message de Jens Keukeleire du 30-03-2019Le 30-03-2019 :
nieuwsblad.be : Lotto Soudal rekent zondag in Gent-Wevelgem op Tiesj Benoot, Nikolas Maes en Jens Keukeleire. Die laatste lijkt helemaal hersteld te zijn van zijn zware va...
En voir plus

Voir toutes ces publications

Cela pourrait aussi vous intéresser

Message de Roompot - Charles Cycling Team du 01-04-2019Een fijne 55e verjaardag, Erik! 🎉

Join us in wishing our DS Erik Breukink a happy 55th birthday! 🎈

#ROC #RoompotCharles #happybirthday
En voir plus

De Wally'sDe Wally's
01-04-2019 13:38:52

Message de De Wally's du 01-04-2019De Wally's trokken gisteren zonder stress naar GENT-WEVELGEM. Het bestuur en de 'Limburgse afdeling' van de supportersclub volgden de koers van de start tot KEMMEL. Na een ontbijt in PAPACENO...
En voir plus

Team Jumbo-Visma CyclingTeam Jumbo-Visma Cycling
01-04-2019 12:11:33

Message de Team Jumbo-Visma Cycling du 01-04-20195️⃣e in de Ronde van Catalonië🇪🇸

Bekijk hier de mooiste foto's👉🏼 http://po.st/x3pmOj
En voir plus

Jens Debusschere FansJens Debusschere Fans
01-04-2019 11:34:06

Message de Jens Debusschere Fans du 01-04-2019Wederom een toptienplaats voor 'Buskrut' in Gent-Wevelgem!

Nochtans begon de wedstrijd niet veel belovend voor onze renner. De felle noordoostenwind zorgde voor vroeg waaierspektakel. In die openingsfase liet Jens zich...
En voir plus

Gent-WevelgemGent-Wevelgem
01-04-2019 10:46:26

Message de Gent-Wevelgem du 01-04-2019Do you remember Magnus Backstedt, who became second in our race in 2004?
His daughters are doing better:
✔️daughter Zoë won our U17 Women
✔️daughter Elynor was the best in the U19...
En voir plus

Voir toutes les publications Road Cycling / Cyclisme sur route

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l’utilisation de cookies pour vous proposer des contenus adaptés à vos centres d’intérêts. En savoir plus.