ç à Þ.net/news

DWARS DOOR VLAANDEREN De dag start bij mij met een ritje...

Jens Keukeleire, le texte de sa publication du 05-04-2019 22:41:03 :
DWARS DOOR VLAANDEREN
De dag start bij mij met een ritje naar Brugge.
Hoe zeg je ? Brugge ?
Yep, want daar staat mijn compagnon de route voor vandaag mij op te wachten. Van Brugge rijden we naar Deerlijk. Ik hoor u denken, de start is toch in Roeselare ? Ja dat is zo, maar wij mogen eerst genieten van een lekker ontbijt in Hotel Blue Woods in Deerlijk.
Vandaag ben ik namelijk niet zomaar supporter, vandaag ben ik Captain of Cycling, en mag ik de wedstrijd volgen met het busje van Lotto. Mijn compagnon de route heb ik dan ook niet zomaar gekozen. Ik wou Sheena toch wel een extra momentje met haar sportieve vent gunnen. De andere Captains kijken dan ook raar op wanneer Jens even bij ons aan tafel schuift, maar alles wordt wel snel duidelijk.
Na het ontbijt, het 2de privilege van de dag. We mogen de rennersbus op. Ik heb Loutje daar al vaak de trap op zien lopen, nu was het onze beurt. En zo wordt onze kijk op de wereld van de renner opnieuw wat gedetailleerder ingevuld.
Onze chauffeur vandaag is Eric Vanderaerden. Sommigen denken aan een voetballer bij het horen van deze naam, maar Eric en ik, wij kennen mekaar al. Hij is niet alleen ex-winnaar van de Ronde Van Vlaanderen, Paris-Roubaix en 5 ritten in de Tour, hij was ook onze chauffeur toen ik vorig jaar als Captain naar de Tour de France mocht.
De start in Roeselare wordt gepresenteerd door die andere oude bekende, Stijn Vlaeminck van Stubru. Met een kwinkslag vraagt hij onze Jens hoe de benen zijn, waarop Jenske die kwinkslag vlotjes terug gooit “Voel maar ne keer “ Iedereen die op ons supportersfeest was half november vorig jaar weet dat Stijn Jens wel al heel andere vragen heeft gesteld ;-)
Enfin, wij terug het busje in, op naar de eerste kasseistrook van de dag : de Neringenstraat in Kanegem. Op onze weg komen we voorbij de startplaats van de vrouweneditie van Dwars door Vlaanderen, wisten wij veel dat we hen die dag nog wel vaker zouden tegenkomen… In Kanegem ontkurkt Eric de cava en klinken we alvast op Briek Schotte die daar 100 jaar geleden is geboren. Het peloton is nog compleet en stormt aan ons voorbij.
Volgende stop : de nieuwe Kwaremont. Eerst rijden we even over de oude Kwaremont dat momenteel bulkt van de VIP tenten, allemaal in opbouw voor wat zondag komen zal.
Voor de renners er zijn, krijgen we spijs en drank. Een Kwaremontje op de Kwaremont in het zonnetje, tjah er zijn slechtere woensdagen … Maya Leye komt ons even vergezellen, ook zij maakt zich stilaan op voor komende zondag.
Ze zijn er ! Er is een kopgroep van 8. Daarna de rest, en Jens heeft ons gezien !
Ze rijden een gezapig tempo omhoog, wij vlammen naar beneden, naar de Kluisberg.
Daar komt de kat op de koord. De vrouwen zijn er weer. Zij zouden eerst voorbij komen, 10 min later de mannen. Dit is toch om problemen vragen mijnheer de nieuwe koersdirecteur … Jullie zagen de beelden ongetwijfeld : de mannen moeten halt houden. Vertrekken terug gezamenlijk. Houden dan opnieuw halt zodat de eerdere kopgroep terug hun voorsprong kan nemen, dan ontbreekt er eentje, … wat een zootje …
En wij staan op rij 1. Daar waar de groene vlag van de dames, meteen gevolgd wordt door de rode vlag van de heren. Daar waar Renaat een zijspan vormt met de Oostenrijker Pöstlberger die eerder op de dag een bermfotograaf al rijdend onderplaste. Daar waar Oliver Naesen achteraan het peloton hangt, terwijl de meesten in ons busje hem als winnaar hadden aangeduid bij de pronostiek deze ochtend.
Amper bekomen van alle hectiek, busje in, naar Steenbeekdries. Dat halen we niet… Gordels blijven aan, deur van het busje gaat open, even renners kijken die de bocht nemen naar de Maria Borrestraat. Dan maar door naar de Trieu, maar opnieuw komen de vrouwen ons stokken in de wielen steken, we geraken er weer niet. Dus wordt het de Varent. Prachtige lange strook kasseien ! Ze stuiven voorbij alsof het niets is, in volle finale, met volle focus, hierna volgt nog Tiegemberg, Nokere berg, de Holstraat en de Herlegemstraat. Wij pogen vanaf de Varent de Holstraat in te rijden, net voor de renners, maar ook daar worden we stil gezet door alweer, jawel, een vrouw. Een politievrouw deze keer.
En we zijn niet alleen … ach ja …
Halen wij de finish nog op tijd ? Nee … verkeer weet je wel … Deuren van het busje terug open, en dan maar zelf de straat “afhollen” tot aan de voorlaatste bocht.
Mathieu wint, wat een fenomeen. Jens sprint nog naar een knappe 11de plaats.
Drinken we nog iets in het hotel ? Natuurlijk ! Samen met onze nieuwe Captains vrienden.
Wat een dag …

Traduire cette publication :

La publication complète :

Une publication de Jens Keukeleire

JensKeukeleireFanpaginaOfficiële fanpagina van profwielrenner Jens Keukeleire

Ces publications précédentes

Message de Jens Keukeleire du 04-04-2019Le 04-04-2019 :
Dwars door Vlaanderen 2019
En voir plus

Message de Jens Keukeleire du 03-04-2019Le 03-04-2019 :
stemmen maar ! 😁
En voir plus

Le 03-04-2019 :
Dwars door Vlaanderen 2019. ...

Message de Jens Keukeleire du 02-04-2019Le 02-04-2019 :
de JK Bougie Prono Challenge
Tussenstand na Gent-Wevelgem
In onze prono blijft het spannend. Er staat een Kim op kop en er hangt een Kim aan het staartje. We...
En voir plus

Message de Jens Keukeleire du 02-04-2019Le 02-04-2019 :
GENT WEVELGEM
Het is vroeg. Heeeeeel vroeg. Zeker als je weet dat ik pas om 4u30 in mijn bed zat. Wie organiseert er dan ook een topfeestje in...
En voir plus

Voir toutes ces publications

Cela pourrait aussi vous intéresser

Tim Declercq OfficialTim Declercq Official
05-04-2019 21:06:15

Message de Tim Declercq Official du 05-04-2019De sterke prestaties van Tim zijn ook Hans De Clercq, Dirk Demol en Michel Pollentier niet ontgaan.

©️Krant van West Vlaanderen
En voir plus

Sport Vlaanderen - BaloiseSport Vlaanderen - Baloise
05-04-2019 21:03:15

Message de Sport Vlaanderen - Baloise du 05-04-2019Klaar voor de Ronde van Vlaanderen 2019 (1.UWT BEL) met Piet Allegaert, Benjamin Declercq, Edward Planckaert, Thomas Sprengers, Dries Van Gestel, Kenneth Van Rooy, Jordi Warlop en onze sportbestuurders Walter...
En voir plus

Tim Declercq OfficialTim Declercq Official
05-04-2019 20:38:39

Message de Tim Declercq Official du 05-04-2019Deceuninck-Quickstep opnieuw aan het feest in Ronde van Vlaanderen? : Focus WTV aanwezig op de ploegvoorstelling van Deceuninck - Quick Step. West - Vlaanderen vertegenwoordigt door Belgische Kampioen Lampaert en...
En voir plus

Tim Declercq OfficialTim Declercq Official
05-04-2019 20:23:08

Message de Tim Declercq Official du 05-04-2019Voor zowel de ploeg Deceuninck - Quick Step als Tim persoonlijk mogen we spreken van een zeer geslaagd voorjaar tot nu toe. Tim toonde zich vanaf dag 1 in Tour...
Voir la vidéo

Tiesj Benoot FanpageTiesj Benoot Fanpage
05-04-2019 20:23:04

Message de Tiesj Benoot Fanpage du 05-04-2019Test je koerskennis via de @flandersclassics online live quiz! Win een racefiets, een
plaatsje in een wedstrijdwagen of een heuse VIP-beleving!
Zet je omstreeks 20u30 met je...
Voir la vidéo

Voir toutes les publications Road Cycling / Cyclisme sur route

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l’utilisation de cookies pour vous proposer des contenus adaptés à vos centres d’intérêts. En savoir plus.